Hälsobloggar börjar bli mindre populära

Bloggar 2019

Om man är aktiv inom bloggsfären så är det garanterat att man stött på hälsobloggare. Dessa bloggar om allt ifrån hur man skalar avokado rätt till hur man ska koka äggen för att maximera mängden protein i sin frukost.

Detta var världens trend för bara några år sedan. Jag misstänker att folk lärt sig skala avokadon och vet nu hur de ska tillaga sina flingor så de har slutat följa dessa bloggar. Istället har majoriteten utav läsare mer rört sig mot meditation, yoga, välmående och även fitness idag.

Har sett många fler sådana bloggar ploppa upp idag och i och med CBD oljans framfart idag så har ännu fler börjat inta en massa kosttillskott och satsat på att meditera och må bättre psykiskt. Detta var egentligen en stor appeal när det kommer till hälsobloggarna också. Tanken var att hälsan skulle förbättras och man skulle må psykiskt bättre med en bättre kost. Detta är nog fallet med allt. Nästan allt har i slutändan med den psykiska hälsan att göra. Det ända sättet det skiljer sig är hur man går till väga att må bättre psykiskt. Nu är det meditation, yoga och fitness som säger att de är den rätta vägen till en bättre vardag.

Var kan man hitta fitness bloggar om man är intresserad av dem?

Det bästa sättet att hitta sådana bloggar idag är att helt enkelt besöka Instagram och söka efter det man önskar att veta lite mer om. Jag brukar se Instagram som “gateway” till olika ämnen jag vill veta mer om. Är jag sugen på att hitta något fitnessfreak som bloggar intressant? Söker då på Instagram och ser individer som marknadsför sig själva. När någon fångar mitt intresse så försöker jag se om de har en blogg eller helt enkelt bloggar via Instagram.

Många väljer att helt enkelt blogga via Instagram och sedan knappa ihop intressanta inlägg via tjänster som BlogLovin eller Medium. Det funkar egentligen minst lika bra då man inte behöver underhålla en blogg och agera webbdesigner utan istället helt enkelt kan fokusera på det man älskar att göra mest.

Om Instagram inte är en tjänst man tycker om att använda så är Facebook en annan. Om man undviker sociala medier överhuvudtaget så kan Googla vara ett ypperligt sätt att hitta nya bloggare och intressanta saker att läsa om också. Då söker du helt enkelt efter det du önskar att veta lite mer om — alternativt sök efter det du önskar att läsa om, och sedan följt av “bästa bloggar” eller dylikt. Exempelvis, “hur kokar man potatis? bästa bloggen”. Eller något som hade givit lite bättre resultat: “bästa fitness bloggarna 2019”.

På så sätt kan man hitta intressanta och roliga bloggar att följa.

Bloggportaler

Ett annat sätt är att använda så kallade bloggportaler. Sök på Google efter en bloggportal och se därefter om du kan hitta några intressanta bloggar att följa. Bloggportalen brukar dock vara fulla av en massa bloggar i stora mängder så att hitta en intressant blogg kan vara väldigt svårt. Just därför är Google och sociala medier ett bra alternativ. Den sociala sfären, eller Googles motor, filtrerar då kvantitetsbloggarna och presenterar dig med bloggar av kvalitet, så undviker du det arbetet själv.